Alábbiakban a panaszok kezelésének pontos menetét írjuk le. Kérem szíveskedjenek részletesen elolvasni, mivel ettől eltérő esetben nem áll módunkban foglalkozni semmilyen panasszal vagy kifogással.

Általános irányelvünk a vitás ügyletekre, hogy első sorban arra kell törekednie vendégnek és a szolgáltatónak egyaránt, hogy a helyzetet külső segítség nélkül egymás között megoldják. Kölcsönös tisztelettel, pozitív hozzáállással, kompromisszumkészséggel a mindkét félnek megfelelő egyezségre jussanak, szem előtt tartva a másik fél érdekeit és jogait, valamint azt, hogy minden résztvevő a legkisebb anyagi és erkölcsi kárt szenvedje az ügylet megnyugtató lezárása során.

Amennyiben többszöri próbálkozást és megkeresést követően nem látszik semmi kilátás a vitás ügy külső segítség nélküli rendezésére, egyesületi tag (szolgáltató) esetében, ekkor a következő lépés az egyesület segítségével a békéltető testületi eljárás kezdeményezése.

Abban a nem várt esetben, ha a békéltető testületi eljárás segítségével sem sikerül rendezni a vitás helyzetet, akkor -és csak akkor- van lehetőség az egyesülethez fordulni, mint egy utolsó, a jogi utat megelőző szervezethez.

Az egyesületet bevonni egy vitás ügy rendezésébe kizárólag az alábbi űrlap kitöltésével lehet:

Megkereső fél:

Név:*
Cím:*
E-mail cím:*
Telefonszám:
Melyik szolgáltatóval kapcsolatos a panasza?
A szolgáltató egyesületi regisztrációs száma:
A panasz rövid leírása:
Itt tud az üggyel kapcsolatos dokumentumokat, fotókat feltölteni:
Annak a pontos és rövid megnevezése, amiben ténylegesen nem tudnak kiegyezni:

Megegyezés a másik féllel

Panaszom megoldása érdekében már a következő állomásokat jártam be:
Kérem itt írja le hogy és mikor, valamint hány alkalommal próbáltak már külső segítség nélkül, egymással megegyezni:
Milyen megoldásra törekszik, pontosan mit szeretne elérni?
Kérem itt írja le röviden, milyen megoldás lenne az Ön számára kielégítő?
Mit gondol, hogy a vitás ügy rendezésében, hogyan és miben lehet az Ön segítségére az egyesület?
Ezúton hozzájárulok az adataim kezeléséhez!*