Az Egyesület alapelve a "Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik" elméleten alapul. Tehát nem azt várjuk el a pártoló tagjainktól, hogy ne hibázzanak, hisz ez a folyamatos munkavégzés során a legjobb indulat, gondosság és felkészültség mellett is lehetetlen!

Az elvárásunk velük szemben az, hogy ha hibáztak azt belássák, és elsősorban megpróbálják kijavítani. Amennyiben erre nem képesek, úgy a szolgáltatás árát visszafizessék, hisz a vendégnek mással, máshol kell ezután kijavíttatnia az okozott hibát.

Amennyiben a hiba olyan mérvű, hogy az maradandó károsodást, akár egészségkárosodást okozott, akkor kell belépnie az egyesületi pártoló tag felelősségbiztosításának, amely kártalanítja a vendéget. Ezért ajánljuk a felelősségbiztosítás megkötését, mivel a kártérítési összegek akár milliós nagyságrendet is képviselhetnek  napjainkban. Olyan különleges eseteknél, amelyekben a vendég, vásárló semmilyen módon nem tudott érvényt szerezni jogos kárigényének, az egyesületnek lehetősége van hozzájárulni a kártalanításhoz a saját kártérítési alapjából.

A fent leírtak általános irányelvek, azonban minden eset egyedi elbírálása alá kerül, hisz először valóban bizonyítást kell nyerjen, hogy az adott szakember ténylegesen hibázott, avagy sem. Erre vonatkozóan a Panaszok kezelése menüpontban olvashat bővebben.

Etikai Kódex:

1.  A pártoló tagok hisznek a hagyományos értékekben, mely szerint hosszútávon csak az alázatos, becsületes és tisztességes munka az, ami kifizetődő!

2.  A pártoló tagoknak magas szintű etikai és szakmai szabályoknak kell megfelelniük, ezeket helyesen átültetni a gyakorlatba, a fogyasztóvédelmi követelményeknek és az irányelveknek megfelelően.

3.  A pártoló tagok egyetértenek abban, hogy csak olyan eljárásokat kínálnak vendégeik számára, amelyeket kompetens szakemberektől valóban elsajátítottak, mind elméletben és gyakorlatban.

4.  A pártoló tagok elismerik a folyamatos oktatás fontosságát a tudásuk és készségeik fejlesztésére és javítására vonatkozóan.

5.  A pártoló tagok csak olyan termékeket használnak fel, amelyek professzionális gyártásúak, az Európai Uniós jogszabályoknak megfelelnek, valamint minden felhasználási előírást betartanak.

6.  A pártoló tagok maximális gondossággal betartják a higiéniai követelményeket, ezzel prioritást adva a saját- és vendégeik biztonságának.

7.  A pártoló tagok nem adhatnak hamis vagy félrevezető információkat a vendégek részére; beleértve munkájuk képi ábrázolását, weboldalakon, közösségi médiákban, brosúrákon vagy egyéb felületeken.

8.  A pártoló tagok arra törekszenek, hogy viselkedésükkel, munkásságukkal öregbítsék az egyesület jó hírnevét, elősegítsék  küldetését és ösztönözzék a többi szépségipari szakembert a társaság irányelveinek követésére, az Egyesülethez való csatlakozásra.

A fent leírtakkal az egyesület pártoló tagjai egyetértenek, ezt hitvallásuknak tekintik és magukra nézve kötelező érvényűnek ismerik el.